Ai 20 de minute pentru a-ti sculpta coapsele pe banda de alergat pentru la vara?

Printre cele mai apreciate antrenamente din ultima perioada (care solicita corpul la maximum si au o eficacitate deja dovedita), fie ca folosesti banda de alergat, bicicleta fitness sau alte aparate fitness ce permit exercitii cardiovasculare, este programul de tip HIIT

Fiindca in momentul de fata exista pe piata sute de modele performante si silentioase la un pret mai mult decat avantajos, o banda de alergat pe care sa poti exersa in confortul propriei locuinte este o optiune din ce in ce mai buna, iar beneficiile pe care le ofera acest aparat sunt deja cunoscute.

Ca si in cazul sesiunilor de jogging in parc sau al altor activitati sportive desfasurate in aer liber, antrenamentele pe banda de alergat nu iti vor topi eficient tesutul adipos si nu te vor apropia de rezultatele dorite decat daca te implici total, dand dovada de perseverenta si determinare. Pentru a nu sta prea mult in asteptarea rezultatelor vizibile, sustine exercitiile pe banda alergat cu o dieta responsabila si un stil de viata sanatos. In cazul in care ai hotarat ca trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a-ti atinge obiectivele de fitness in cel mai scurt timp, va trebui sa alternezi tipurile de antrenamente si chiar exercitiile sau intervalele din fiecare antrenament in parte.

Programe de antrenament si obiective

Printre cele mai apreciate antrenamente din ultima perioada (care solicita corpul la maximum si au o eficacitate deja dovedita), fie ca folosesti banda de alergat, bicicleta fitness sau alte aparate fitness ce permit exercitii cardiovasculare, este programul de tip HIIT (renumit pentru arderea accelerata a caloriilor). Atunci cand vrei sa dai jos kilogramele in exces in timp record, trebuie sa stii ca acest tip de antrenament este construit din scurte intervale care variaza in efort depus si intensitate. Pe langa rezultatele rapide, aceste programe vor reusi sa iti ofere noi provocari sportive, inlaturand eventualele momente de monotonie pe care le pot produce clasicele sesiuni cardio.

Multe persoane vizeaza chiar mai mult decat tonifierea musculaturii sau scaderea in greutate, avand obiective specifice si stiind exact ce zone ale corpului au nevoie de imbunatatire. Astfel, pe langa arderea caloriilor si imbunatatirea rezistentei la efort, unele programe de exercitii iti permit sa sculptezi muschii gambei, ai coapsei sau chiar sa dai jos tesutul adipos din zona abdominala. In cazul in care doresti sa-ti modelezi coapsele pana la forma ideala, atunci antrenamentul pe care il vei gasi mai jos sigur iti va oferi rezultatele multumitoare.

Sculpteaza-ti coapsele pe banda de alergat! 

Una dintre cele mai bune metode pentru a solicita corespunzator musculatura coapselor pe banda de alergat este sa maresti inclinatia suprafetei de alergare. Diana Maitland, Personal Training Manager la lantul de cluburi de fitness Equinox din New York propune un scurt antrenament cardio care te va ajuta sa consumi 150 de calorii, sa tonifiezi muschii coapselor si sa-ti imbunatatesti conditia fizica.

Aceasta rutina de 20 de minute pe banda de alergat este construita dupa metoda ratei de efort perceput, aceasta fiind o scara de evaluare a efortului depus in functie de conditia fizica a fiecarei persoane. Astfel, nivelul 1 este un efort aproape insesizabil, iar 10 este solicitarea maxima a corpului. Iata, in continuare, etapele antrenamentului:

– 5 minute: inclinatie de 3-3,5% – REP 5;

– 2 minute: inclinatie 8-10% – REP 7;

– 1 minut: inclinatie 4-6% – REP 6;

– 2 minute: inclinatie 10% – REP 8;

– 1 minut: inclinatie 5-7% – REP 7;

– 2 minute: inclinatie 12% – REP 9;

– 1 minut: inclinatie 10% – REP 8;

– 1 minut: inclinatie 12% – REP 9;

– 5 minute: inclinatie 2-4% – REP 5.

*viteza de mers pe banda de alergat, indiferent de inclinatia suprafetei, ar trebui mentinuta la 6 km/h, iar cei avansati ar putea sa incerce o valoare de 7,5 km/h.

Daca vrei sa incepi si tu de antrenamentele de acest tip pe banda de alergat, intra acum pe Sport-Mag.ro   si alege-ti modelul potrivit nevoilor tale! Mai mult, acesta este momentul ideal pentru a profita de reduceri la toata gama de aparate fitness si echipament sportiv.

Despre autor