Momente londoneze: Piccadilly Circus

Piccadilly Circus este o intersecție rutieră și un spațiu public al West End-ului din Londra, în orașul Westminster. A fost construit în 1819 pentru a conecta Regent Street cu Piccadilly. În acest context, ”circul” piccadillian provenit din cuvântul latin care înseamnă „cerc”, este un spațiu deschis rotund la o intersecție stradală.

Piccadilly face legătura direct cu teatrele de pe Shaftesbury Avenue, precum și cu Haymarket, Coventry Street (în continuare spre Leicester Square) și Glasshouse Street. Piccadilly Circus este aproape de principalele zone comerciale și de divertisment din West End.

Statutul său de un nod important de circulație a făcut din Piccadilly Circus un loc de întâlnire aglomerat și o atracție turistică la propriu. Circus-ul este cunoscut în special pentru afișarea video spectaculoase și semnele de neon montate pe clădirea de colț din partea de nord, precum și pentru fântâna și statuia Memorialului Shaftesbury, care este popular, deși în mod eronat se crede a fi îngerașul Eros.

Este înconjurat de mai multe clădiri notabile, inclusiv London Pavilion și teatrul Criterion. Chiar sub Piccadilly se află stația de metrou Piccadilly Circus, parte a sistemului metroului din Londra.

Despre autor