De la tenis la aviație: Țiriac Air, mereu la înălțime

Țiriac Air este un operator român de zboruri de tip VIP charter cu baza pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (București-Otopeni), controlat de către celebrul tennisman și om de afaceri, Ion Țiriac. Compania dedicată segmentului de business aviation a fost înființată în anul 1997 și operează curse cu aeronave din dotarea proprie, flota fiind formată din trei avioane (Global 5000, Gulfstream G200, Embraer 505-Phenom 300) și un elicopter (Agusta Westland 139) cu capacități diferite de transport, complet echipate, care asigura un nivel înalt de siguranță și confort.

Înregistrată ca și Ion Țiriac Air SRL, parte a Țiriac Holdings, compania a atins un înalt nivel de excelență, devenind cel mai prestigios operator charter de pe piață românească, specializat în servicii VIP și călătorii de afaceri, amprenta perfecționismului lui Țiriac fiind evidentă. Țiriac Air este singura companie privată din România care deține un terminal privat, fiind un operator cu bază fixă. Flota proprie este compusă din trei aeronave și un elicopter. Compania operează și o baza de întreținere tehnică certificată Part 145, cu hangar propriu.

Țiriac Air operează în medie 450-500 de curse charter pe an, cele mai solicitate destinații fiind Moscova, Nisa, Viena, Paris și Milano.

Fostul sportiv, actual om de afaceri de succes, este la rândul său pilot, deținând o licență de zbor obținută în Canada, la Montreal.

FLOTA AERIANĂ

Cu compania aeriană a lui Ion Țiriac se poate călători oriunde. Fără excepții. Țiriac Air deține și operează o flota compusă din trei aeronave și un elicopter de capacități diferite de transport, complet echipate, care asigura un nivel înalt de siguranță și confort. Serviciile Țiriac Air sunt adaptate exigențelor oamenilor de afaceri, reprezentând o alegere potrivită indiferent de destinație. Aparatele de zbor sunt dotate cu fotolii și canapele confortabile, iar interioarele alese combină cu elegantă esențe rare de lemn, piele și textile prețioase. Aeronavele sunt echipate cu sisteme moderne audio și video, telefon și Internet.

BOMBARDIER GLOBAL 5000

Bombardier Global 5000 este o aeronavă de tip corporate jet care surclasează aparatele de zbor din aceeași categorie, prin stil și performanță. Această aeronavă asigură pasagerilor o experiență unică de zbor, având o viteză de croazieră superioară pe distanțe mari, calități care nu sunt egalate de alte avioane din aceeași clasă. Global 5000 are capacitatea de a ajunge în orice destinație de pe glob, în condiții de zbor excepționale pentru pasageri, indiferent de vreme. Aeronava dispune de 13 locuri.

BOMBARDIER GLOBAL 5000 (foto: Tiriac Air)
BOMBARDIER GLOBAL 5000 (foto: Tiriac Air)
BOMBARDIER GLOBAL 5000 (foto: Tiriac Air)

GULFSTREAM G200

Performanțele de top pe distanțele dintre continente și costurile operaționale scăzute fac din GULFSTREAM G200 alegerea ideală din categoria de aeronave de capacitate medie.
Gulfstream G200 are o capacitate de 9 pasageri și poate zbura în principal pe rute din Europa și Asia, ajungând și în Statele Unite ale Americii, cu o scurtă escală pentru alimentare. Această aeronava combină eficient confortul pasagerilor și capacitatea mare a calei de bagaje, cu flexibilitate la aterizare pe aeroporturi mari sau mici.

GULFSTREAM G200 (foto: Tiriac Air)
GULFSTREAM G200 (foto: Tiriac Air)
GULFSTREAM G200 (foto: Tiriac Air)

AGUSTA WESTLAND 139

Agusta Westland 139 face parte dintr-o nouă generație de elicoptere dotate cu două motoare turbo în ax și impune noi standarde la categoria să de aeronave. Versatil și cu un grad mare de manevrabilitate. Având o configurație pentru 8 pasageri, elicopterul este dotat cu o cabina încăpătoare și confortabilă. Accesul la cala de bagaje se poate face atât din exterior, cât și din cabina.

AGUSTA WESTLAND 139 (foto: Tiriac Air)
AGUSTA WESTLAND 139 (foto: Tiriac Air)

EMBRAER 505 PHENOM 300

Aeronava Embraer 505 Phenom 300 aparține clasei de aeronave business jet ușoare și reprezintă noul standard de confort al clienților pentru categoria de aeronave din care face parte. Este fabricată în anul 2017 și poate efectua zboruri directe între destinații aflate la distanțe de 3.500 Km. Aeronava este configurată cu o cabină pentru 8 pasageri, spațioasă și foarte luminoasă, dotată cu fotolii din piele inovatoare, ergonomice, cu amortizoare îmbunătățite, cu tetiere reglabile și cotiere retractabile. Zborul cu Phenom 300 reprezintă o soluție eficientă și confortabilă pentru zboruri directe, cu o durata de maximum 3 ore.

EMBRAER 505 PHENOM 300 (foto: Tiriac Air)
EMBRAER 505 PHENOM 300 (foto: Tiriac Air)
EMBRAER 505 PHENOM 300 (foto: Tiriac Air)
EMBRAER 505 PHENOM 300 (foto: Tiriac Air)
EMBRAER 505 PHENOM 300 (foto: Tiriac Air)

SERVICII

Nu există nicio limită în utilizarea resurselor necesare pentru a maximiza confortul clienților Țiriac Air. Se oferă flexibilitate în privința serviciilor aeroportuare precum și servicii complete pentru clienți, de la asistarea aeronavelor până la servicii de închiriere a unei limuzine sau rezervări la hotel pentru pasageri. Servicii de hangarare primare și extinse pentru toate tipurile de aeronave:

 • Limuzina la cerere
 • Salon VIP
 • Facilități pentru echipaj (spațiu de odihnă, bucătărie și dus)
 • Servicii de supraveghere
 • Rezervări la hotel și pentru limuzina pentru echipaj și pasageri
 • Sala de conferințe (8 persoane)
 • Disponibilitate 24/7

TERMINAL PRIVAT

Alegerea unui terminal privat atrage după sine accesul la servicii personalizate, eficiență și rapiditate în desfășurarea operațiunilor premergătoare sau ulterioare zborului. Fiind separat de terminalul de pasageri, utilizarea terminalului privat elimina timpii de așteptare oferind o experiență confortabilă și fără griji pe întreg parcursul călătoriei.

TERMINAL PRIVAT Tiriac Air
TERMINAL PRIVAT Tiriac Air

MENTENANȚĂ

Trebuie menționat faptul că Țiriac Air deține singurul centru de service autorizat pentru elicopterele Agusta din Europa de Est și este acreditat că Organizație de întreținere PART 145 pentru aeronavele Gulfstream G200 și Bombardier Global 5000.

Servicii suplimentare

 • GPU, oxigen, spălare, curățare, combustibil;
 • Hangar încălzit;
 • Echipament de întreținere pentru aeronave;
 • Revizia aeronavelor este asigurată de către personal specializat;
 • Asistență pentru aeronave de tip Business Class.

CUM ÎȚI FACI REZERVARE PENTRU UN ZBOR

Fiecare serviciu de zbor privat din clasa VIP este diferit. Cei 18 ani de succes ai Țiriac Air, pentru cea mai largă gamă de clienți, au asigurat cele mai înalte standarde de siguranță, calitate și discreție. Ceea ce a făcut ca firma de aviație a lui Ion Țiriac să rămână o alegere preferată pentru clienții VIP este deținerea în totalitate a propriei flote de aeronave de business, o flotă susținută de o echipă dedicată de tehnicieni, personal de asistență la sol, îngrijire și personal VIP, toate integrate într-o singură echipă, întotdeauna gata să ofere servicii de o calitate ireproșabilă.

Echipajele au multă experiență și sunt formate exclusiv din piloți comandanți, cu mai mult de 5000 de ore de zbor individual pe aeronave cu mai multe motoare, lucru care face călătoriile plăcute și fără griji. Fiecare serviciu de acest gen este diferit, CaleaVictoriei.ro vă invită să-l încercați acum, pe cel mai bun.

Pentru a primi informații suplimentare despre flota disponibilă sau destinațiile în care doriți să călătoriți, puteți contacta aici Țiriac Air sau la numărul de telefon +40 754 054 060. Pentru informații operaționale, se poate apela 24/7 numărul +40.754.054.063.

TiriacAir.ro

CONTACT

Adresa: Otopeni – Calea Bucureștilor 224G, PO-BOX: 21-17, Cod Poștal: 075150, România
Tel: +40 21 350 50 41/ +40 21 350 60 81
Fax: +40 21 204 22 24
Mobil: +40 754 05 40 60 – Sales
Operațional: +40 754 05 40 63 – Disponibil 24/7
E-mail: office@tiriacair.ro

Despre autor