Camera ta de hotel, o investiție profitabilă sau casa ta de vacanță cu toate facilitățile unui hotel de 5 stele? Tu alegi!

Localizat în Mamaia Nord, în apropierea zonei de cluburi, Nordis Mamaia este format din 4 corpuri de clădire, fiecare cu 10 etaje, unite prin zona de lobby, având în componență 730 de camere de hotel și 290 apartamente rezidențiale, totul pe o suprafață de 80.000 mp și 10.000 mp de plajă.

Dezvoltatorul complexului hotelier, aflat momentan în dezvoltare, mizează pe o creștere de peste 30% a turismului intern, în sezonul următor (2021).
Nordis Group, dezvoltator imobiliar specializat în construcția de imobile de lux, oferă o interesantă oportunitate celor interesați de achiziția unei proprietăți într-o zonă cu potențial turistic precum litoralul românesc. Este vorba despre achiziția unei camere de hotel în cadrul ansamblului mixt Nordis Mamaia: proprietate în măsură să genereze venituri din închiriere, dar pe care proprietarul o poate și folosi, timp de o săptămână pe an. Amplasat în zona de nord a stațiunii Mamaia, complexul de cinci stele va fi alcătuit din patru corpuri de clădire, ce vor însuma 730 de camere de hotel și 290 de apartamente. Investiția în întregul proiect se ridică la circa 70 de milioane de euro, sumă ce include și amenajarea unei plaje în suprafață de 10.000 de metri pătrați. Lucrările de construcție urmează a fi finalizate în 2021, moment în care ansamblul hotelier va și deveni operațional.

„Pe fondul crizei medicale cu care ne confruntăm, ne așteptăm la o creștere mai mare de 30% a turismului intern, pentru sezonul viitor – 2021. Românii vor dori să își petreacă concediile mai aproape de casă și, de asemenea, considerăm că aceștia vor fi dispuși să investească mai mult în confort, care vine cu opțiuni considerabile pentru divertisment și opțiunile de petrecere a timpului liber. Ne așteptăm astfel la o schimbare de paradigmă, clienții vor lua în calcul mai mult ca oricând hoteluri care le oferă servicii de lux și care le pot oferi facilități sigure.” – Emanuel Postoacă, fondator Nordis Group

Chirie fixă, lunară, pentru proprietar

După achiziție, camerele urmează a fi administrate și închiriate de către dezvoltator, în regim hotelier, astfel că fiecare proprietar va primi, lunar, o chirie fixă, fără a avea grija sarcinilor adiacente deținerii unei asemenea proprietăți – cum ar fi întreținerea spațiului achiziționat, contactul cu turiștii sau perioadele fără flux de clienți. „Investitorii care aleg să profite de acest concept inovator pentru piața din România au însă un randament garantat, camerele urmând să fie subînchiriate în regim hotelier turiștilor. Proprietatea crește în valoare în decursul anilor, iar randamentul garantat este de 7% pe an, calculat la suma investită de fiecare proprietar, distribuită în 12 tranșe lunare. Mai mult, proprietarul beneficiază și de o vacanță de șapte zile pe an”, explică reprezentanții companiei dezvoltatoare.

Video de prezentare Nordis Mamaia

Potrivit acestora, investițiile de până acum au fost întreprinse, în proporție majoritară, de către bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 45 de ani. În mod interesant, aproximativ 90% dintre achizițiile de acest tip au fost finanțate din surse proprii: 45% dintre clienți au plătit integral în avans, 45% au plătit în tranșe și foarte puțini au achitat, până acum, doar un avans.

Complex funcțional inclusiv în extrasezon

Hotelul de cinci stele Nordis Mamaia are arhitectură modernă, inspirată din natură, balcoanele dispuse pe toate laturile clădirilor, cu linii curbate, amintind de valurile mării. Cele două corpuri ale hotelului sunt dispuse perpendicular față de plajă, astfel că toate camerele și apartamentele au vedere la mare. Balcoanele sunt diferite de la un etaj la altul, ceea ce face ca lucrarea finală să fie unică.

Nordis Mamaia va fi unul dintre puținele hoteluri de pe litoral deschise în tot cursul anului, astfel că gradul de ocupare așteptat este de 90% în timpul sezonului și, respectiv, peste 40% în extrasezon. Estimările privind gradul de ocupare se bazează pe facilitățile disponibile în cadrul complexului, printre care se numără și ceea ce este menit să devină cel mai mare SPA din județul Constanța: cu o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, acesta va include o zonă de leisure, precum și un spațiu dedicat familiilor.

Echipa Nordis

„Nordis Mamaia pregătește oferte speciale pentru companii și dezvoltă un concept nou de pachete de wellbeing pentru angajați. Dotările oferite de hotel vor include o clinică medicală de peste 4.000 de metri pătrați, sală de sport de 400 de metri pătrați, cabinete specializate în consiliere și săli de conferință cu o capacitate de până la 800 de locuri. De asemenea, ansamblul va mai fi dotat și cu loc de joacă pentru copii, cinema cu sală VIP, dar și șase restaurante și cafenele. Nu în ultimul rând, în incinta Nordis Mamaia va opera o galerie comercială premium, cu branduri de lux, pentru cine își dorește și sesiuni de shopping în vacanță și nu numai.”

Mai multe detalii în broșura de prezentare https://nordis-mamaia.ro/images/Brosura-Nordis.pdf

Despre autor